Tänään tein ruoaksi mausteista kanakastiketta ja paistettua riisiä (ohjeet löytyvät blogista). Ruoan kanssa halusin tehdä jotain leipää ja kevyen jälkiruoan. Intialaiseen ruokaan kuulu olennaisena naan leipä. Päätinkin siis kokeilla ensimmäistä kertaa tehdä itse sitä. Jälkkäriksi halusin myös tehdä jotain intialaistyyppistä. Nopean etsinnän jälkeen löysinkin ohjeet mangolassiin, ohjetta kylläkin muuntelin vielä itse. Onnistuin ostamaan raa´an mangon ja säilykemangoa ei kaupasta jostain syytä löytynyt joten käytin mangopilttiä, joka toimi hyvin. Maidon sijata käytin valion luonto+mangojogurttia ja sokeria en lisännyt mangolassiin vaikka suurimassa osassa resepteissä sitä käytetäänkin.

Screenshot_20170130-190835.jpg

NAAN LEIVÄT N. 12 KPL

2 dl turkkilaista jogurttia

2 dl maitoa

1 ps kuivahiivaa

1tl suolaa

2 tl sokeria

n. 7dl vehnäjauhoja

50 g voita sulatettuna

 

OHJEET

1. Liuota kadenlämpöiseen maito-jogurttiseokseen hiiva, sokeri ja suola

2. Lisää jauhot sekoittaen ja lisää voisula

3. Anna kohota liinan alla puoli tuntia

4. Jaa taikina 12 osaan ja kauli ne n. 2-3 mm:n paksuisiksi ympyröiksi.

5. Paista 275 asteessa uunin yläosassa n. 5-7 min.

6. Voit voidella leivät voisulalla paiston jälkeen

 

MANGOLASSI N.5-6 ANNOSTA

5 prk mangon makuista pilttiä (tai säilykemangoa)

1/2 l maustamatonta jogurttia

2 dl valio luonto+mango jogurttia (tai maitoa)

 

OHJEET

1. Sekoita aineet tasaiseksi, kaada laseihin ja tarjoa heti

Screenshot_20170130-190954.jpg