Kotitekoiset pitaleivät ovat ihan toista maata kuin kaupan valmisleivät. Näistä tuli herkullisia ja kohosivat hyvin. Aluksi epäilin kohotus ja paisto vaiheessa, että ei nämä kyllä kohoa ja jäävät mataliksi mutta ei kaikki kohosivat! Täytteeksi laitettiin nyhtöpossua, paistettua halloum juustoa, kasviksia ja chili-kastiketta. Tällä kertaa en itse tehnyt kastikkeita vaan kaupan valmiilla mentiin.
PITALEIVÄT: N.10KPL
25g hiivaa
1 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 kananmunaa
2 1/2 dl luonnonjogurttia
n. 8dl vehnäjauhoja (osan voi laittaa leipomisvaiheessa)
OHJEET:
1. Sekoita veteen hiiva ja lisää sokeri, suola, öljy ja kananmuna
2. Sekoita jauhot joukkoon vähitellen ja vaivaa taikinaksi
3. Anna kohota n. puoli tuntia
4. Jaa taikina 14 osaan ja kauli ohuiksi ympyröiksi (halkaisijaltaan n. 12 cm)
5. Kohota jauhotetulla leivinpaperilla n. 1/2-1 tunti (leipiin muodostuu ilmatasku kun kohotetaan hyvin)
6. Paista 200 asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia
7. Leikkaa leipiin tasku ja täytä (leivästä kannattaa leikata päästä ensin pieni pala ja sitten leikata tasku
Kommentit