Screenshot_2016-11-12-20-32-19-1-1.jpg

Suklaakakku, aprikoosimarmeladi ja suklaakuorrute niistä syntyy klassinen sacherkakku, jonka päätin tehdä isänpäivän kunniaksi. Sacherkakun tekoon menee aikansa mutta lopputulos on sen arvoinen. Perinteinen sacherkakku kostutetaan konjakilla ja vedellä mutta itse kostutin kakun vain vedellä. Kakun kannattaa antaa olla yön yli jääkaapissa.

Kakkupohja
200g margariinia
200g tummaa leivontasuklaata
4 kananmunaa
2dl sokeria
2,5 dl  vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vuoan voitelu
Margariinia
Korppujauhoja

Kostutus
Vettä

Täyte
Aprikoosimarmeladia

Kuorrutus
200g tummaa suklaata
2rkl margariinia
1dl kuohukermaa

1. Aloita pohjan teosta. Sulata margariini ja suklaa vesihauteessa.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kananmunavaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin.

4. Sekoita jäähtynyt suklaaseos taikinaan.

5. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan (n.3l). Paista 175 asteessa uunin keskitasossa 40 minuuttia.

6. Kun kakku on paistunut anna sen jäähtyä hyvin. Leikkaa kakku kahtia, kostuta se ja laita marmeladi väliin.

7. Valmista kuorrute sulattamalla suklaa ja margariini vesihauteessa. Sekoita sekaan kuohukerma ja kuorruta kakku. Kakun päälle raastoin suklaata.

Screenshot_2016-11-13-16-58-45-1.jpg