Herkulliset suolaiset piirakat sopivat hyvin juhliin ja lounaaksi. Tein itse vuohenjuusto- ja kinkkupiirakan ja niiden kanssa salaattia. Piirakoiden teko on nopeaa ja helppoa.

Screenshot_20170130-191128.jpg

POHJATAIKINA:

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

suolaa

3/4 dl juoksevaa margariinia

3/4 dl maitoa

 

VUOHENJUUSTO TÄYTE:

1 prk Valio koskenlaskijaa (maustamaton)

2 kananmunaa

1/2 dl maitoa

suolaa, pippuria, paprikamaustetta

1 pakettti vuohenjuustoa

Kirsikkatomaatteja

OHJEET:

1. Tee piirakkataikina sekoittamalla kuivat aineet sekaisin ja niiden joukkoon maito ja juokseva

2. Voitele piirasvuoka ja taputtele taikina vuokaan

3. Sekoita täytteen aineet (koskenlaskija, kananmunat,maito) ja kaada vuokaan

4. Leikkaa vuohenjuusto ja tomaatit ja laita ne päälle

5. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia

 

KINKKU TÄYTE:

150 g kinkkukuutioita

150 g juustoraastetta

3 kananmunaa

1 prk ruokakermaa

pippuria ja paprikajauhetta

OHJEET:

1. Valmista pohjataikina ja taputtele voideltuun vuokaan

2. Laita kinkkukuutiot ja juustoraaste pohjalle

3. Yhdistä kananmunat ja kerma, lisää mausteet ja kaada vuokaan

4. Paista uunissa 200 asteessa 40 minuuttia