Herkulliset suolaiset piirakat sopivat hyvin juhliin ja lounaaksi. Tein itse vuohenjuusto- ja kinkkupiirakan ja niiden kanssa salaattia. Piirakoiden teko on nopeaa ja helppoa.
POHJATAIKINA:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
suolaa
3/4 dl juoksevaa margariinia
3/4 dl maitoa
VUOHENJUUSTO TÄYTE:
1 prk Valio koskenlaskijaa (maustamaton)
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa
suolaa, pippuria, paprikamaustetta
1 pakettti vuohenjuustoa
Kirsikkatomaatteja
OHJEET:
1. Tee piirakkataikina sekoittamalla kuivat aineet sekaisin ja niiden joukkoon maito ja juokseva
2. Voitele piirasvuoka ja taputtele taikina vuokaan
3. Sekoita täytteen aineet (koskenlaskija, kananmunat,maito) ja kaada vuokaan
4. Leikkaa vuohenjuusto ja tomaatit ja laita ne päälle
5. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia
KINKKU TÄYTE:
150 g kinkkukuutioita
150 g juustoraastetta
3 kananmunaa
1 prk ruokakermaa
pippuria ja paprikajauhetta
OHJEET:
1. Valmista pohjataikina ja taputtele voideltuun vuokaan
2. Laita kinkkukuutiot ja juustoraaste pohjalle
3. Yhdistä kananmunat ja kerma, lisää mausteet ja kaada vuokaan
4. Paista uunissa 200 asteessa 40 minuuttia
Kommentit