Näihin hampurilaisiin tein itse sämpylät, pihvit sekä barbegue kastikkeen. Lisäksi laitoin väliin salaattia, cheddarjuustoa ja tomaattia. Tein ensimmäistä kertaa itse sämpylät ja ne onnistuivat hyvin. Alkuperäisessä ohjeessa taikinaa piti kohottaa ensin 2 tuntia ja sitten sämpylöitä vielä 2 tuntia, itse kohotin taikinaa 1,5 tuntia ja sämpylöitä n. 45 minuuttia ja ne kyllä onnistuivat. Jos barbeque-kastikkeesta haluaa tulisempaa voi siihen lisätä tabasco kastiketta enemmän.
Barbeque-kastike
4 rkl ketsuppia
4 rkl ananasmehua
3 rkl fariinisokeria
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl tabasco kastiketta
1. Sekoita kaikki aineet sekaisin
Hampurilaissämpylät (n. 10kpl)
4 dl maitoa
1,5 rkl sokeria
5 tl kuivahiivaa
1 kananmuna
n. 9 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl pehmeää voita
Päälle: seesaminsiemeniä ja kananmuna voiteluun
Ohjeet
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon sokeri ja hiiva. Sekoita kananmuna joukkoon.
2. Nypi voi jauhoihin ja lisää suola.
3. Sekoita jauhot ja maitoseos keskenään.
4. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä niin kauan, että siitä tulee kimmoisa. Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.
5. Muotoile taikinasta sämpylät ja kohota liinan alla 45 minuuttia
6. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
7. Paista uunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia
Pihvit (n. 9kpl)
750 g Jauhelihaa
1 sipuli
Mausteita
1. Sekoita jauhelihaan mausteet ja pilkottu sipuli
2. Muotoile pihvit
3. Paista uunissa 220 asteessa 20 minuuttia
Kommentit