Näihin hampurilaisiin tein itse sämpylät, pihvit sekä barbegue kastikkeen. Lisäksi laitoin väliin salaattia, cheddarjuustoa ja tomaattia. Tein ensimmäistä kertaa itse sämpylät ja ne onnistuivat hyvin. Alkuperäisessä ohjeessa taikinaa piti kohottaa ensin 2 tuntia ja sitten sämpylöitä vielä 2 tuntia, itse kohotin taikinaa 1,5 tuntia ja sämpylöitä n. 45 minuuttia ja ne kyllä onnistuivat. Jos barbeque-kastikkeesta haluaa tulisempaa voi siihen lisätä tabasco kastiketta enemmän.

Screenshot_2016-11-13-16-16-32-1.jpg

Barbeque-kastike

4 rkl ketsuppia

4 rkl ananasmehua

3 rkl fariinisokeria

1 rkl tomaattipyrettä

1 tl tabasco kastiketta

Screenshot_2016-11-13-14-47-54-1.jpg

1. Sekoita kaikki aineet sekaisin

 

Hampurilaissämpylät (n. 10kpl)

4 dl maitoa

1,5 rkl sokeria

5 tl kuivahiivaa

1 kananmuna

n. 9 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

3 rkl pehmeää voita

Päälle: seesaminsiemeniä ja kananmuna voiteluun

Ohjeet

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon sokeri ja hiiva. Sekoita kananmuna joukkoon.

2. Nypi voi jauhoihin ja lisää suola.

3. Sekoita jauhot ja maitoseos keskenään.

4. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä niin kauan, että siitä tulee kimmoisa. Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

5. Muotoile taikinasta sämpylät ja kohota liinan alla 45 minuuttia

6. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

7. Paista uunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia

Screenshot_2016-11-13-16-09-59-1.jpg

Pihvit (n. 9kpl)

750 g Jauhelihaa

1 sipuli

Mausteita

Screenshot_2016-11-13-15-06-48-1.jpg

1. Sekoita jauhelihaan mausteet ja pilkottu sipuli

2. Muotoile pihvit

3. Paista uunissa 220 asteessa 20 minuuttia

Screenshot_2016-11-13-16-14-13-1-1.jpg