Mustikkapiirakka on ehdottomasti suosikki piirakkani ja usein teen tämän muruversion. Tätä ohjetta olen käyttänyt pitkää enkä muista mistä sen alunperin löysin. Tämä kannatta tarjota hieman lämpimänä vanilijakastikkeen kanssa. Olen kokeillut piirakkaa myös muiden marjojen ja omenan kanssa.

Screenshot_20170130-191206.jpg

AINEKSET:

200 g juoksevaa margariinia

2 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

2 dl kaurahiutaleita

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl vaniliinisokeria

3 kanamunaa

2 dl maitoa

5 dl pakastemustikoita

 

OHJEET:

1. Sekoita kulossa juokseva, sokeri, jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja vaniliinisokeri muruseokseksi

2. Ota muruseoksesta päälliseen n. 3 dl eri kulhoon.

3. Lisää jäljelle jääneeseen (pohjaosaan) munat ja maito. Sekoita sähkövatkaimella nopeasti sekaisin

4. Laita taikina voideltuun vuokaan (tai leivinpaperoidulle pelille) ja ripottele päälle mustikat ja jäljelle jäänyt muruseos

5. Paista uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia