Päätin kokeilla tehdä focaccian sämpyläjauhoista. Ihanan pehmeä ja kuohkea leipä tulikin.

Screenshot_20170212-184140.jpg

FOCACCIA

Pohja:

3 1/2 dl kädenlämpöistä vettä

1 pss kuivahiivaa

3 rkl oliiviöljyä

1 1/2 tl suolaa

1 rkl hunajaa

n. 4,5 dl sämpyläjauhoja (taikina saa jäädä vähän löysäksi)

Pinnalle:

Oliiviöljyä

Yrttejä (esim. basilikaa ja rosmariinia)

 

OHJEET

1. Sekoita hiiva veteen ja lisää suola, öljy ja hunaja

2. Lisää jauhot vähitellen

3. Anna kohota liinan alla puoli tuntia

4. Voitele vuoka oliiviöljyllä ja laita taikina vuokaan

5. Anna kohota vielä puoli tuntia

6. Painele leipään kuoppia ja voitele yrtti-öljy seoksella

7. Paista uunissa 250 asteessa 10-15 minuuttia

8. Voitele heti oliiviöljyllä ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoamista