Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa aamu, kuin syömällä uunituoreita itse tehtyjä sämpylöitä. Tämä on toinen suosikki sämpyläreseptini. Sämpylöihin kannattaa käyttää erilaisia jauhoja. Itse käytin sämpyläjauhoja ja kauraisia sämpyläjauhoja. Kun sämpylät voidellaaan vedellä niihin tulee rapea kuori.

Screenshot_2016-11-13-10-50-44-1.jpg

5 dl maitoa

1 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

3 dl kaurahiutaleita

n. 6dl jauhoja

Ohjeet:

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri ja hiiva.

2. Lisää kaurahiutaleet ja vähitellen jauhot. Sekoita taikina ja alusta siihen lopuksi juokseva margariini.

3. Anna taikinan kohota n. puoli tuntia.

Screenshot_2016-11-13-10-14-02-1.jpg

4. Pyöitä taikinasta tanko ja jaa se pieniin osiin. Pyörittele sämpyltä.

Screenshot_2016-11-13-10-14-38-1-1.jpg

5. Kohota sämpylöitä vielä n. 15 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja paista 225 asteessa n.12 minuuttia.

Screenshot_2016-11-13-11-16-19-1.jpg